Ik zoek een tandarts. Kan ik me bij jullie inschrijven?
Ja, onze praktijk heeft ruimte voor nieuwe patiënten. Neem gerust contact met ons op. U vindt hier onze contactgegevens.

Is tandheelkunde voor kinderen gratis?
Ja, tot 18 jaar worden tandheelkundige kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt niet voor orthodontie. Voor orthodontiebehandelingen kunt u zich aanvullend verzekeren. Informeer bij uw verzekeraar naar de mogelijkheden en vergoedingen.

Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts?
Het is goed om uw kind al vroeg mee te nemen naar de tandarts. Zo went het aan de praktijk en maakt het spelenderwijs kennis met de tandarts. Wij adviseren uw kind vanaf 2 jaar mee te nemen.

Mijn kind is bang voor de tandarts, hoe gaan jullie hiermee om?
Wij vinden het erg jammer als kinderen al een angst voor de tandarts ontwikkeld hebben. Door makkelijk te beginnen en langzaam op te bouwen  proberen we het kind te laten wennen. Wij vertellen duidelijk wat we gaan doen en laten zien wat er komt. Zo is het voor het kind vaak makkelijker om een behandeling te ondergaan. Elk kind heeft zijn eigen aanpak nodig en wij proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen.

Hoe vaak moet ik langskomen voor een controle?
Wij adviseren u twee keer per jaar langs te komen voor een controle. Heeft u tussentijds klachten of vragen, neem dan contact op.

Mijn kind is mogelijk toe aan een beugel. Moeten we naar de orthodontist of naar de tandarts?
Uw kind kan naar ons toe. Wij beoordelen het gebit en kunnen een orthodontiebehandeling voorstellen. In de meeste gevallen voeren we de behandelingen zelf uit. In specifieke gevallen verwijzen we door.

Hoe zorg ik goed voor mijn gebit?
Poets uw tanden iedere dag twee keer zorgvuldig en niet te krachtig met een elektrische of een zachte tandenborstel. Houdt ook de ruimte tussen uw tanden schoon met een tandenstoker, flossdraad of een rager. Vervang uw tandenborstel elke drie maanden.

Naast een goede dagelijkse verzorging van uw gebit, adviseren wij u twee keer per jaar bij ons langs te komen voor een controle.

Ik ben bang voor de tandarts, houden jullie rekening met mijn angst bij een bezoek?
Ja. Het is heel verstandig om, ondanks de angst, toch regelmatig voor controle langs te komen. Weet dat u niet de enige bent. Wij nemen de tijd voor u, kunnen extra uitleg geven over de controle of behandeling en informeren u uitgebreid over verdoving.

Hebben jullie speciale behandelingen voor mensen met een verstandelijke beperking?
Elke patiënt heeft zijn eigen aanpak nodig. Dit geldt ook voor een gehandicapte patiënt. Wij nemen hier de tijd voor en proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan het ontwikkelingsniveau van de patiënt met de bijbehorende aanpassingen.

Hoe houd ik mijn gebit gezond tijdens mijn zwangerschap?
U heeft tijdens een zwangerschap meer kans op tandvleesproblemen. Deze kunt u voorkomen door uw gebit met extra aandacht te verzorgen. Poets tweemaal per dag en houdt ook de ruimte tussen tanden en kiezen schoon. Poets ook uw achterste kiezen, ondanks mogelijke misselijkheid. Als u veel klachten heeft, adviseren wij u een extra afspraak te maken voor controle of een mondhygiënebehandeling.

Ik wil mijn tanden graag laten bleken, kan dat bij jullie?
Ja, dat kan. Maak hiervoor een afspraak, dan beoordelen wij of uw tanden gezond en vrij van gaatjes zijn en of uw vullingen niet lekken. Wij kijken naar de oorzaak van de verkleuring en beoordelen of bleken de enige of beste oplossing is. In sommige gevallen is bleken niet mogelijk. Verkleuringen als gevolg van ziekten en medicijnen vragen vaak om een speciale behandeling. Wij adviseren u nooit zelf uw tanden te bleken.

Meld je hier aan voor onze praktijk

Wij nemen vervolgens contact met u op
om een eerste afspraak te plannen.