Wij houden van tanden, maar ook van de mensen erachter. Achter de deuren van ons authentieke pand in de Oude Stad van Haarlem vindt u een kleinschalige en persoonlijke tandartspraktijk. Een team van enthousiaste professionals staat voor u klaar. Met een lach. Voor een lach. Uw lach, want die is goud waard.

Hieronder maakt u kennis met een aantal van onze patiënten. Is uw gebit goud waard?
Dan bent u van harte welkom in onze praktijk. We hebben ruimte voor nieuwe patiënten.

“Ik moet goed op mijn tandjes passen. Want een goed melkgebit nu, zorgt voor een goed volwassen gebit straks.”

Bijna alle voedingsmiddelen bevatten suiker. Dus zelfs zonder snoepen heeft een melkgebit al veel te verduren. Het melkgebit is tijdelijk, toch kunnen gaatjes heel schadelijk zijn voor het blijvende gebit dat eronder zit. Het is dus belangrijk om goed voor het melkgebit te zorgen. Dat betekent: dagelijks een of meerdere keren poetsen. En neem uw kind zo vroeg mogelijk – vanaf circa twee jaar – mee naar de tandarts. Dan wordt de ontwikkeling van het gebit goed gevolgd en uw kind raakt spelenderwijs vertrouwd met een tandartsbezoek.

“Vervelend zo’n beugel? Ach, ik merk er niets meer van en heb het graag over voor een rij rechte tanden.” 

Met een beugel kan niet alleen de stand van de tanden worden gecorrigeerd, maar ook van de kaken. Voor de toekomst van het gebit is het belangrijk dat kaken en tanden recht op elkaar staan. Beugels zijn op elke leeftijd mogelijk, maar de stand van onder- en bovengebit kan beter op jonge leeftijd worden gecorrigeerd, als de kaakgroei nog niet is voltooid.

Tandartspraktijk Kirsten Knetsch voert zelf orthodontiebehandelingen uit. In sommige gevallen verwijzen we door naar een orthodontist.

“Ik ben trots op mijn tanden. Een beetje van mezelf en een beetje van de tandarts.”

Een mooi gebit moet je koesteren. Door er elke dag goed voor te zorgen en door regelmatig voor controle naar de tandarts te gaan. Wie goed poetst en tussen de tanden reinigt, verkleint de kans op tandbederf en tandvleesontsteking. We raden u aan ieder half jaar een gebitscontrole te laten uitvoeren. Problemen merken we dan in een vroeg stadium op, wat de gevolgen beperkt. Ook kunnen we tijdens de controle het gebit reinigen.

“Met klamme handen en lood in mijn schoenen zit ik in de wachtkamer. Maar uiteindelijk valt het altijd mee.”

Angst voor de tandarts komt veel voor. En op iedere leeftijd. Veertig procent van de Nederlanders zegt bang te zijn voor de tandarts. Misschien heeft u slechte herinneringen aan de schooltandarts van vroeger of de angst is u ‘aangepraat’ door anderen. Hoe dan ook, als u door angst een tandartsbezoek uitstelt, kan het zijn dat u extra problemen aan uw tanden, kiezen of tandvlees krijgt. Het beste is om toch een afspraak te maken en aan te geven dat u bang bent. Wij kunnen dan extra tijd voor u nemen, uitleg geven over de controle of behandeling en u informeren over verdoving. Elke behandeling kan tegenwoordig pijnloos worden gedaan.

“Ik durf weer te lachen. Mijn kunstgebit is net echt, maar dan mooier.”

Vroeger was goede mondverzorging een stuk minder vanzelfsprekend dan nu. Daarom is het niet vreemd dat ouderen op den duur een kunstgebit nodig hebben. De tandarts trekt eerst uw kiezen en pas later uw tanden. Tussen het trekken van kiezen en tanden zit gewoonlijk enkele weken, zodat het tandvlees de tijd krijgt om te herstellen. Na het trekken van de laatste tanden wordt het kunstgebit geplaatst, u hoeft dus niet met een tandenloze mond rond te lopen. Met een kunstgebit kunt u weer alles eten, maar eten en ook praten zal de eerste tijd wat onwennig zijn. De kunsttanden zijn erg belangrijk voor uw uiterlijk; uw tanden zijn immers de eerste blikvanger. Ook tanden die niet van uzelf zijn, moeten met zorg behandeld worden. We adviseren uw gebit regelmatig door de tandarts te laten controleren.

Meld je hier aan voor onze praktijk

Wij nemen vervolgens contact met u op
om een eerste afspraak te plannen.